burevestnik.bg - Мобилна версия

Анализи

Разликата между Петков и Борисов: Борисов си подаде оставката, отиде на избори и стоя в опозиция

Разликата между Петков и Борисов: Борисов си подаде оставката, отиде на избори и стоя в опозиция

В момент, в който държавата ни е изправена пред икономическа криза от покачващите се цени на електроенергията и горивата, правителството на Кирил Петков вместо да поеме своята политическа отговорност и да подаде оставка,  прави и немислимото да остане още малко на власт.

Вместо да се взимат решения, които да доведат до по-добро бъдеще  се купуват депутати като мизата става все по-висока, цепят се парламентарни групи , а токът расте ли расте.

Нека да направим едно сравнение между политическата обстановка сега и през 2013 година, когато премиер беше Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не се замисли да подаде оставка от парламентарната трибуна, когато токът се повиши и то с няколко процента.

Борисов аргументира решението си с думите:

Аз не мога да гледам парламент, обграден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, каза Бойко Борисов.

С решението си да се оттегли от властта Бойко Борисов изненада министри и депутати, които се бяха събрали в парламента, за да гласуват промени в кабинета след оставката на финансовия министър Симеон Дянков. Бойко Борисов постъпи мъжки и ясно заяви, че не го е страх от избори.

А какво се случва сега:

От парламентарната трибуна се чуват обиди, говори се за корупция в неистови големи размери, излизат компроматни записи, а държавата ни става заложник на едни хора, които не искат да напуснат министерските си кресла. Истината, е че ги е страх, страх ги е от наказателния вот на народа, на този народ, който не е назначен на държавни служби и не е принуден да ходи по протести в защита на правителството.

През далечната 2013г. Борисов също можеше да организира протест в подкрепа на правителството, да противопостави хората едни срещу други, но не го направи. По времето на нито едно негово управление не е имало огради пред парламента, на каквито бяхме свидетели през последната година. И въпреки, че  ГЕРБ отново беше първа политическа сила партията на Бойко Борисов остана две години в опозиция. Това лидерите на „Продължаваме промяната”, обаче не могат да си го позволят, защото са алчни за власт. Те са готови всеки ден на изнасят зле режисирана постановка, изиграна от бездарни актьори в парламента, за да задоволят личното си его и амбиция, а народа…кучета го яли.  

 


Още от Анализи
Online radio