burevestnik.bg - Мобилна версия

Новини

Най-големият полицейски синдикат поиска спешна среща с премиера

Най-големият полицейски синдикат поиска спешна среща с премиера

Най-големият полицейски синдикат – СФСМВР, изразява безпокойство заради планирана реформа в структурата на МВР. Това става ясно от позиция на федерацията, изпратена до медиите. Тя е по повод обсъжданата идея пожарната и спешният телефон 112 да бъдат изведени в отделна структура. От СФСМВР настояват за спешна среща с премиера, на която да обсъдят ситуацията в МВР.

Според синдиката планирането, а в отделен случай и реализацията на такова преструктуриране напомнят опитите за реформиране на министерството „на парче“, на чийто „очевиден провал бяхме свидетели през последните години“. Затова и от федерацията казват, че се противопоставят на подобна реформа.

От синдиката посочват, че не са уведомени за това планиране. И напомнят, че тези действия по никакъв начин не кореспондират с договореното в коалиционното споразумение за управление на страната.

Според ръководството на федерацията в момента се разпиляват време и усилия, които биха могли да бъдат използвани с далеч по-продуктивна цел. Освен това се генерира несигурност, напрежение и демотивация сред служителите в няколко дирекции на полицията и на следващо място се пораждат съмнения относно приложимостта на коалиционното споразумение.


Още от Новини
Online radio