burevestnik.bg - Мобилна версия

Свят

Шефове на "Фърст репъблик банк" продали нейни акции в месеците преди срива ѝ

Шефове на

В месеците преди срива ръководителите на "Фърст репъблик банк" (First Republic Bank) са продали акции за милиони долари, пише "Уолстрийт джърнъл".

Заради затрудненията си финансовата институция беше подпомогната с 30 милиарда долара от 11 други американски банки в опит за стабилизирането ѝ на фона на опасения от задълбочаване на кризата.

Според изданието през последните 2 месеца шефовете на банката са продали акции на компанията на стойност 11,8 милиона долара. В началото на 2023 изпълнителният  директор Джеймс Хърбърт е продал своите акции на стойност 4,5 милиона долара, а още няколко от ръководителите заедно са продали свои акции на стойност 7 милиона долара.

"Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че вътрешните продажби на банката изглежда са останали незабелязани, въпреки че тя е единствената, която отчита такива продажби, но по неизвестни причини остават скрити за борсовия индекс S&P, проследяващ акциите на 500 големи компании, регистрирани на фондовите борси в Съединените щати, за Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) и за Комисията по ценни книжа и борси (SEC).

След като акциите на "Фърст репъблик" се сринаха с повече от 50 процента тази седмица и паниката породи опасения от разширяване на кризата, някои от най-големите банки в САЩ се съгласиха да помогнат с 30 милиарда долара за стабилизиране на банката.


Още от Свят
Online radio