burevestnik.bg - Мобилна версия

Анализи

Защо се самосвали правителството?

Арогантното и нагло поведение и пълната некомпетентност са част от мотивите

Защо се самосвали правителството?

Стефан Ташев

Защо падна правителството на Кирил Петков ? По-точно защо се самосвали ?

1. Заради арогантното и наглото поведение на самия него, Асен Василев и цялата им клика-роднини, кумци, бажданаци, семейни приятели и другари от детството. Самият факт, че Петков наруши конституцията, но изобщо не му пукаше, е достатъчен.

2. Заради абсолютната некомптентност, некадърност и немощ на т.нар. млади, умни и красиви. Които управляха държавата като фирма, само, че за да управляваш държавата се искат по-други качества. Всичко се изчерпваше със заклинания, заплахи, лъжи и празни приказки, некадърен пиар.

3. Управляващите затъваха от криза, в криза, без да решат нищо. Инфлацията при „промяната“ достигна нива от 1998 година, нещо невиждано.

4. Функционално неграмотният премиер, не може да говори и пише на български, се помисли за ЦАР, ПРОКУРОР, СЪДИЯ и БОГ. Той заповядваше арести, обявяваше кой е крадец и кой не, издаваше присъди. Искаше да си назначи НАШ главен прокурор и НАШИ шефове на служби. Искаше чрез мкаробесни закони тип „български Магнитски“ и този за КПКОНПИ да върне доносничеството, политическите репресии и саморазправата с опозицията без съд и присъда. У този чужд гражданин доскоро се породиха много бързо тоталитарни рефлекси.

5. Емблема на управлението на Киро бе ЛЪЖАТА, с лъжа започна като министърв служебния кабинет и с лъжа завърши като премиер.

6. Той явно не знаеше какъв пост заема, защото през цялото време си мислеше, че всичко започва от него. Че е открил топлата вода, колелото и слънцето.

7. Правителството му се оказа напълно неефективно по време на кризите. Реално той бе командван от Корнелия Нинова, справка назначавене на военния министър на мястото на Стефан Янев и неизпращането на военна помощ за Украйна.

8. Петков е поел огромни ангажименти към различни олигарси, които няма да може да изпълни. Самото правителство бе на олигархията и уж борците срещу мафията-Прокопиев, Бобокови, Васил Божков-Черепа, Гриша Ганчев и сие.

9. Опиянен от докараните шпицкоманди пред парламента Петков си мисли, че ще спечили евентуални предсрочни избори. Самозабравилият се нещастник забрави, че успя да спечели с 2% пред ГЕРБ благодарение първо на вота за Румен Радев, който бе едновременно с парламентарните избори и второ благодарение на машините. На предсрочен вот това вече няма да се случи. При връщането на хартиените бюлетини ПП ще бъдат размазани на избори като НДСВ едно време.

10. Омразата не може да бъде водеща в политиката. Това неграмотният премиер така и не го разбра докато беше в МС.


 

Още от Анализи
Online radio