burevestnik.bg - Мобилна версия

Анализи

Махнете „Майстора на късия разказ“ Рашков. За осем месеца Дамаджаната не каза една вярна дума

Махнете „Майстора на късия разказ“ Рашков. За осем месеца Дамаджаната не каза една вярна дума

Стотици български граждани са били подслушвани със специални разузнавателни средства. Това е ставало по искане на специализираната прокуратура и с разрешението на спецсъда.“ Помните ли тези думи от парламентарната трибуна ?

Думите на служебния вътрешния министър Бойко Рашков през юли 2021 година. Два месеца преди това той бе подгрят по темата с „подслушванията“ от любителя на тези конспирации Атанас Атанасов, бивш директор на НСС. Обвиняван като главен подслушвач, включително и на главния прокурор Филчев. Та през май тази година Атанасов вдигна топката на Рашков като заяви, че 32-ма политици от опозицията са били подслушвани по време на антиправителствените протести през лятото на 2020 г.

Рашков веднага захапа стръвта. През май „подслушваните“ станаха над 80, а през юли „стотици“. Вътрешният министър, с прозвището Дамаджаната, и до ден днешен не е дал нито едно доказателство за тези свои твърдения, дори и по време на закритото заседание на парламента по темата.

Четворната коалиция стяга Рашков за редовен министър, затова няма да е лошо да припомним, че той не е любител на истината. И неговите фалшиви новини, които той хвърляше в публичното пространство безалтернативно.

Реално за осем месеца управление в сградата на ул. „Шести септември“№28 Бойко Рашков превърна МВР в политическа полиция и бухалка на Румен Радев. Но всичките му твърдения се оказаха пълни лъжи без никакви доказателства. И „подслушването“ на опозицията една от тях. Нещо повече, Бюрото за контрол на СРС категорично опроверга твърденията на Дамаджаната, с официалното становище, че няма данни за подслушвани хора.

Да припомним кьорфишеците на Рашков, които той лансира пред послушни медии и журналисти-слуги, които не задават неудобни въпроси-Сашо Диков, Би Ти Ви, БНР и „Дневник“ на Прокопиев :

„Днеска пристигна при мен един човек, който такива неща ужасяващи ми съобщи, че аз не знам къде живеем, в каква държава живеем или сме живели. Просто не мога да си обясня. Ще ви кажа какво ми цитира този човек. Нещо ужасяващо е: как му е казано, че има жена и деца, или пък има семейства, които няма да разберат дали не ядат неговото месо, съобщава Дамаджаната през май месец пред приближения му Сашо Диков. „Човекоядецът“ се оказа Бойко Борисов. По-късно стана ясно, че изяденият човек е жив и здрав. И непокътнат. А приказките на Рашков- претоплени манджи. Важното бе да извикат Борисов на унизителен разпит в Националната полиция.

В Кюстендил имаме много интересен случай за купуване на гласове. Там един бивш вътрешен министър е правил тези дни едно събиране с бивш областен управител и един друг, излязъл в болничен. Обсъждали са въпроса как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват тук в нашата страна, обяви на 1 юли т.г. Рашков. Проверките на полицията и резултатите от вота на 11 юли опровергаха категорично тези твърдения на вътрешния министър. И тези кьорфишеци потънаха в небитието.

Пак през юли Дамаджаната рече: Строителството на „Хемус“ е незаконно. За съжаление на Рашков АДФИ, с ново „почтено“ ръководство, назначено от служебното правителство, прави две проверки. „Няма нарушение на договори за строителство на пътища и магистрали в периода 2017-2020 година, съобщиха от АДФИ.

Това обаче не бе достатъчно на екзекутора на Радев и той влезе в предизборната кампания за последния вот пак с автомагистрали и по-точно с „Хемус“.

84 милиона лева, дадени авансово, за строителството на магистралата са изнесени от кухи фирми в сакове и чували, изтеглени от клошар !???!!!, който починал от коронавирус.

Ден по-късно шефът на ГДБОП Калин Стоянов опровергава министъра: Не сме съобщавали за пари изнасяни със сакове и чували.

Рашков: Парите от „Хемус“ са изнасяни през банката на Бойко Борисов

БНБ официално: Борисов няма банка.

Дамаджаната: Срутил се е участък от 600 метра на новоизградената магистрала „Хемус“ край Търговище.

АПИ: Няма срутване на „Хемус“, има отводняване на участък от 46 метра.

Сега предизборните лакърдии на „Майстора на късия разказ“ и по съвместителство вътрешен министър:

Юли месец :Шефове на горски стопанства купуват гласове в Родопите. Рашков хвърля цялата полиция по горите да дебнат в храстите и да стресират хората. В резултат няма нито един шеф на горско стопанство обвинен или разследван за купуване на гласове.

На 4 юли 2021 година Рашков заявява: „Направи ми и едно друго нещо много силно впечатление. Вече стана ясно колко вярва в Бог Борисов. Нали стана ясно вече? Той се кръсти навсякъде където го видите, и казва колко е набожен, колко вярва в Господ. И сега стана ясно защо са тези твърдения. Защото разчита на владиците. Това го чухме и четохме вчера. Тоест той е осигурявал средства за църквите, за някои митрополити, както казва и за училища, църкви, джамии и т.н. Но целта не е нещо друго. Целта е сега вече, в периода когато сме изправени пред избори за Народно събрание на 11 юли, той (Борисов) да иска от тях (митрополитите) съдействие. Тоест, Борисов по такъв начин е сключил една сделка с давност отпреди няколко години с Българската Църква.“

До момента няма нито едно доказателство за тези твърдения на Дамаджаната.

18 Ноември: „Някои факти, на които станахме свидетели всички ние, българските граждани, във връзка с поведението на някои представителни органи в нашата югоизсточна съседка Турция. Включително, което може да се тълкува, след като касае директно политически процес у нас, избори за формиране на висша държавна власт, като намеса във вътрешните работи на Република България“, заяви министърът на вътрешните работи.

Това предизвика международен скандал с южната ни съседка, изборите на 21 ноември в Турция тотално опровергаха Дамаджаната.

Бойко Рашков ръководеше пряко два избора през юли и през ноември. И два пъти разказва на пресконференции как МВР е образувало над 1000 досъдебни производства за купуване на гласове. И след вота през юли и сега след изборите 2 в 1 няма нито един обвинителен акт за тези престъпления внесен в съда. Няма и осъден. Нито един. Нещо повече, две трети от досъдебните производства на МВР са прекратени от прокуратурата поради липса на събрани доказателства.

На 27 май временният вътрешен министър нарече шефа на ДАНС Димитър Георгиев „престъпник“.

До този момент Рашков не е представил нито едно доказателство за престъпна дейност на вече бившия шеф на ДАНС.

Полицейското насилие над протестиращи през септември 2020 година. Рашков твърди, че полицаите побойници не са наказани, а прокурор им е „опъвал чадър“. Рашков показа „непоказвани кадри“ от побоя по колоните на МС.

Оказа се, че участвалите в побоя униформени и техните началници са получили тежки дисциплинарни наказания след разследване на „Вътрешна сигурност“-МВР. Даже двама от тях ги оспорват пред съда и там е пуснат въпросният „таен запис“.

Това са част от историите на „Майстора на късия разказ“ Бойко Рашков.

Иначе многословният вътрешен министър става странно мълчалив по теми, които не му отърва.

Ето някои от тях:

Как вътрешният министър, цял живот работил на държавна заплата, притежава 19 имота и резиденция с 12 тоалетни ? И нормално ли е МВР-шефът да е по-богат от босовете на мафията ?

Приятел ли е на подземните босове от прехода Илия Павлов, разстрелян показно на 8 март 2003 година пред офиса на „Мултугруп“ и Васил Божков-Черепа, беглец от правосъдието в Дубай с 19 обвинения, включително и за няколко убийства ?

Кой назначи за шеф на кабинета му Елена Фичерова-Караиванова, основател на партията на Божков „Българско лято“ и член на нейното ръководство ? И защо Караиванова бе махната от поста часове преди да излезе списъкът „Магнитски“ ?

Кой урежда в МВР кадровите назначения ? Той или кръгът „Зелени чорапи“ от президентството, начело с Пламен Узунов, получател на подаръчни комплекти в ресторанти ? Защо всички висши началници от МВР са от Пловдив и има ли връзка това с масонската ложа на Георги Гергов ?

Какво предизвика скандала с доставката на незаконни машини за вота, докарани от Гърция с конвой на МВР кой от ръководството разреши това ?

Вече една седмица след тежката катастрофа на „Струма“ министърът на вътрешните работи не е обелил дума за действията на подчинената му „Гранична полиция“ при пропускането по родните пътища на автобуса-ковчег, за който митничари в Северна Македония бяха уличени, отстранени и разследвани. Защо ги криеш, Рашков ?

Вътрешният министър мълчи и се крие като мишка. Колкото по-бързо бъде махнат от МВР този човек, толкова по-добре за страната. Рашков ако иска може да си подаде оставката пред Сашо Диков.

Източник: Breaking.bg

Още от Анализи
Online radio