burevestnik.bg - Мобилна версия

Анализи

Рашков е продължение на политическата линия на „чегъртане“

Рашков е продължение на политическата линия на „чегъртане“

Бойко Рашков е продължение на политическата линия на "чегъртане". Проблемът пред Кирил Петков и правителството му е, че заради повишаващите се цени на услуги и стоки, кредитът на доверие може да бъде по-лесно изхарчен. Това ще създаде проблеми на кабинета след 6-7 месеца". Това заяви пред „Нованюз“ социологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

По думите му има потенциал за протести. „По-вероятно бе да се случи, ако правителството беше в 3-тата си година. Би трябвало да се даде първоначален толеранс от 100 дни относно оценките за новия кабинет. Социалната криза е най-сериозното нещо, пред което ще се изправят- високите цени на всички стоки. Коронавирусът се превръща във фонова тема", сподели той. И обясни, че вероятно ще има напрежение между президентската институция и управляващата коалиция.

Според него няма да се стигне до нови предсрочни избори в скоро време. „Формациите нямат интерес от нов вот, затова ще крепят правителството. Ще видим дистанциране в коалиционните партньори по неприятни за избирателите теми на конкретна партия", смята Ганев. И допълни, че „Възраждане“ вероятно ще вземат гласувалите за „Има такъв народ“, които подкрепят премахването на зеления сертификат.

Той посочи, че няма партия, която е била във властта, а след това е увеличила електората.  


Още от Анализи
Online radio