burevestnik.bg - Мобилна версия

Европа

В Кипър отново искат отрицателни Covid тестове на някои обществени места

В Кипър отново искат отрицателни Covid тестове на някои обществени места

В Кипър от понеделник на места ще се изискват отново отрицателни тестове за Covid-19 заради усложнената епидемична ситуация.

От здравното министерство на страната отправиха и призив към хората от рисковите групи да се ваксинират с четвъртата доза.

От понеделник за посещения на пациенти във всички държавни и частни болници, както и в домове за възрастни хора ще се допускат само двама души на ден, които трябва да представят 24-часов бърз или 48-часов ПСР-тест, реши правителството.

Броят на новите случаи на коронавирус в Кипър се стабилизира, но остава на високо ниво. През последната седмица, от 8 до 14 юли, са регистрирани почти 15 400 новозаразени, което представлява 12,6% от направените тестове, обяви здравното министерство в петък.

То отчете, че страната посреща новата Covid вълна с високо ваксинационно покритие. С две получени дози са 86% от пълнолетното население, а над 65% от него имат и третата, бустерна ваксина.

За по-добра защита обаче министерството призова хората от рисковите групи – над 60-годишна възраст и с различни хронични заболявания, да поставят и четвъртата доза. Към момента с втория бустер са почти 15% от хората над 60 години.


Още от Европа
Online radio