burevestnik.bg - Мобилна версия

Новини

Разследват евентуално отвличане на криптотърговеца Александър Алтънбашев (обновена)

Разследват евентуално отвличане на криптотърговеца Александър Алтънбашев (обновена)

 Прокуратурата разследва евентуално отвличане на търговец на криптовалути. Това една от водещите версии по разследването, събощиха на брифинг от прокуратурата.

Припомняме, че полицията издирва Александър Алтънбашев. Столичният бизнесмен, занимаващ се с търговия с криптовалути е в неизвестност от 23 май.
Мъжът е изчезнал след като е отишъл на среща в "Младост". Сигналът за изчезването е подаден от сестра му и приятелката му. Двете го закарали до мястото на срещата и го оставили. След престанал да отговаря на мобилния си телефон, а по-късно джиесемът бил изключен.

Сигналът по случая е подаден от сестрата на Алтънбашев. Тя съобщила, че няма връзка с брат си от обяд на 23 май т.г. За последно го видяла малко преди 10 часа, малко преди да се срещне с човека, с когото е трябвало да пътува за Пловдив. Жената разказала още, че по обяд в апартамента на брат й, който се намира срещу нейния, влязъл мъж на видима възраст около 28-35 г. По думите й той си отключил с ключ. Притеснителното в случая било, че с ключ за жилището разполагали само тя и брат й. След като непознатият си тръгнал с бял автомобил, тя незабавно подала сигнал на телефон 112.

Жената се опитала да пише и звъни на брат си, но той й казал, че не може да говори и че заминава за Бургас във връзка със свой проект. Това бил и последният й разговор с него.
Близо до жилището на търговеца има камери за видео наблюдение. Те вече са иззети и се проверяват.

 

Още от Новини
Online radio