burevestnik.bg - Мобилна версия

Новини

Ураганният вятър събори дървета, спря влакове и кораби

Ураганният вятър събори дървета, спря влакове и кораби

Силният вятър в района на Пловдив и Пазарджик не спира вече повече от 24 часа. Влакове в града на тепетата спряха заради паднали дървета. Над 150 са сигналите за щети. Обявен е оранжев код за осем области в страната - Враца, Монтана, Видин, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Пловдив и Сливен. В града на тепетата и Пазарджик поривите могат да достигнат над 100 километра в час, а Сливен надвишават 80 км/ч.

Ураганните вятър събори ламарини, покриви, дървета, билбордове, изолация на блок падна върху детска градина. За щастие няма пострадали. Спрян е и ремонтът на „Голямоконарско шосе“.

Влаковете в междугарието Пловдив - Филипово спряха тази сутрин заради силния вятър и паднали дървета, съобщиха от НКЖИ. Движението е пренасочено през жп гара Скутаре. Има нарушения в графика на движение на влаковете. Аварийни екипи на НКЖИ работят по отстраняване на повредите по контактната мрежа.

На сайта на БДЖ е посочено, че пътническите влакове Карлово - Пловдив и Пловдив - Панагюрище престояват на гара Филипово заради провиснали и паднали клони върху железния път. Актуална информация за движението на влаковете може да бъде намерена на сайта на БДЖ.

Скоростта на вятъра в Сливен надвишава 80 км/ч, съобщиха от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“.

В София е обявен жълт код за силен вятър. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община са реагирали на седем сигнала за паднали клони и дървета. Това съобщи директорът на аварийните екипи Красимир Димитров, цитиран от Столичната община.

До 86 км/час достига скоростта на вятъра в Русе, съобщиха от хидрометеорологичната станция към Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ в града. Вятърът е с посока запад-северозапад. Обявено е щормово предупреждение до капитаните на кораби по река Дунав и пристанищата. Прогнозата е вятърът да отслабне привечер.


Още от Новини
Online radio