burevestnik.bg - Мобилна версия

Новини

Смях: Енергийният министър на може да намери пътната карта за мрежата на „Газпром“

Смях: Енергийният министър на може да намери пътната карта за мрежата на „Газпром“

Къде е изчезнала пътната карта за газопреносната мрежа с „Газпром“, която България подписа през 2017 г. Това явно не могат да разберат в Министерството на енергетиката. С казуса се бори вече втори министър. Издирването започнал служебният Андрей Живков и сега е продължено от Александър Николов.

Министърът разказа за драматичното търсене от трибуната на Народното събрание.

Живков е възложил на 14 юни 2021 г. да бъде направена справка и пътната карта да бъде извадена от архива на Министерството на енергетиката. Там обаче не успели да я намерят – откривали само документи, в които се споменава, че има такава. Тогава било решено да се потърси в Министерски съвет, където отново не намерили нищо.

Последният удар обаче явно идва от самата руска компания, която „не иска“ да представи документа, според думите на Николов. Реално според собственото му обяснение, искането е пуснато седмица преди празниците и все още няма официален отговор.

Междувременно министерството е възложило на МВР и ДАНС също да се включат в голямото търсене.

В хода на обясненията си Николов издаде и една любопитна подробност – министрите разполагали със секретни каси. В наследения от Андрей Живков кабинет обаче нямало „нито парични средства, нито пътна карта“.


Още от Новини
Online radio