burevestnik.bg - Мобилна версия

Новини

ПП ДБ отказаха на Пеевски

ПП ДБ отказаха на Пеевски

ПП ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с втория мандат. Това става ясно от официалната позиция на парламентарната група на ПП ДБ, която акад. Николай Денков изпрати на председателят на ДПС Делян Пеевски в отговор на неговата покана за разговори за втория мандат. Ето какво пише в писмото:

"След като се запознахме с Вашата покана за преговори за съставяне на правителство с втория мандат, в синхрон с предизборните Ви изказвания, виждаме, че липсват следните ключови приоритети:

Върховенство на закона;

Борба с корупцията;

Реформи в съдебната система;

Реформи в регулаторите;

Система за провеждане на честни конкурси;

Пълноправно членство в Еврозоната;

Сухопътен Шенген

В тази връзка заявяваме, че ПГ на ПП ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство с втория мандат и съобразявайки се с волята на избирателите ще бъдем силна проевропейска опозиция, която ще се грижи за подобряване на живота на българските граждани и ще се бори с всеки опит за корупция и за отклоняване на България от европейския път. В 50-то Народно събрание ПП ДБ ще има конструктивно поведение и ще подкрепя националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата програма.

Смятаме, че Вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната и да възстанови доверието на избирателите в институциите. Заедно с ГЕРБ Вие предизвикахте предсрочните избори, сега е Ваша отговорността за създаване на правителството."


Още от Новини
Online radio