burevestnik.bg - Мобилна версия

Новини

Множество задържани при спецакция на полицията в Бургас

Множество задържани при спецакция на полицията в Бургас

Множество арести са извършени при мащабна полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, която се провежда на територията на Областната дирекция (ОД) на МВР в Бургас, съобщиха от пресцентъра на полицията в морския град.

Важно уточнение е, че не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост. В последните три месеца, благодарение на активните полицейски действия, са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие, каза Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас.

 

акция на полицията Бургас
NOVA

 В днешната операция се проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. Паралелно на контролно-пропускателните пунктове около Бургас-град продължават проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция. В проверките са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия.

 


Още от Новини
Online radio