burevestnik.bg - Мобилна версия

Новини

Заради резултатите на изборите: Младежите в БСП поискаха оставки в партията

Заради резултатите на изборите: Младежите в БСП поискаха оставки в партията

Транспарант с думите “Промяна Младежко обединение в БСП” и “Оставка” провисна от централата на партията на столичната улица "Позитано" 20.

Искането идва ден след изборите 2 в 1 и резултатът на БСП, която се очаква да бъде пета политическа сила в 50-то НС.

 

БГНЕС

 

Габриел Вълков, председател на Националния съвет на Младежко БСП, заяви, че след заседание на младежкото ръководство са взели решение да поискат Корнелия Нинова да подаде оставка като лидер на партията. "От 2017 г. насам тя загуби 800 000 гласа подкрепа за БСП. Формацията е на ръба на оцеляването както виждате от изборните резултати - тя е на 6,9% и на около 140 000 гласа - това е дъно", коментира Габриел Вълков.

 

Той подчерта, че председатели на други партии вече са подали оставка, визирайки тази на Христо Иванов като председател на "Демократична България", и поиска Нинова също да подаде като лидер на БСП. "Искаме незабавно свикване на Националния съвет на БСП, който да свика конгрес, който да гласува нейната оставка, да се избере временен председател и след това да се избере нов такъв на БСП", предложи председателят на Националния съвет на Младежко БСП.Той призова всички структури на БСП да застанат рамо до рамо с тях.

Председателят на Младежко БСП-София Евгени Филипов смята, че дори като опозиция не могат да убедят гражданите, че БСП е лявата партия, която се грижи за тях. "Ето защо вярваме, че имаме нужда от нови личности, авторитети, интелектуалци, доказани професионалисти, а досега ни се предлагаха в листите бивши председатели на младежкото СДС", заяви Филипов.

Той призова БСП да тръгне към пътя на промяната. 


Още от Новини
Online radio