burevestnik.bg - Мобилна версия

Новини

Доброволци на БЧК ще раздават минерална вода в горещите часове на деня

Доброволци на БЧК ще раздават минерална вода в горещите часове на деня

Във връзка с очакваните високи температури и обявен жълт код за опасни горещини на 10 юли 2024 г. (сряда) и 12 юли 2024 г. (петък) доброволци на Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК)  ще раздават безплатно бутилирана минерална вода в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч. в два пункта: НДК - на входа срещу бул. „Витоша“ и на изхода на метрото и градинката срещу Софийския университет „Климент Охридски“. Минералната вода е осигурена от „Девин“ ЕАД.

Високите температури увеличават загубата на течности, а пиенето на вода помага за поддържане на оптималното ниво на хидратация в тялото, за регулиране на телесната температура, подобрява физическата издръжливост, намалява умората и помага за поддържане на концентрацията. За да се предпазите - избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, а ако излизането е наложително, стойте на сянка, носете шапка и светли дрехи,  използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте достатъчно течности. Ако почувствате неразположение, незабавно потърсете медицинска помощ.

От БЧК напомнят, че високите температури през летните месеци могат да поставят в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата.


Още от Новини
Online radio