burevestnik.bg - Мобилна версия

Мнения и коментари

"Сготвили" Джейхан Ибрямов с евтини ченгеджийски номера

Петър Стефанов, Буревестник

Става все по-хубаво за зрителите и все по-непредсказуемо за бъдещите арестанти. До края на кампанията не се знае кой ще е в затвора, без имунитет, и КОЙ ще седне на депутатските банки. Да, в множествено число, защото не може да се събере на една. Става и все по-готово. Становищата на ЦИК и на председателя на парламента Рая Назарян звучат направо като съдебно определение, с което се налага мярка за неотклонение "задържане под стража". Със сигурност експертите в Народното събрание не са го писали, мотивите са писани от съдия. А кой владее съдебната система от години? А кой владее прокуратурата? А кой владее КПКОНПИ? А МВР? Със сигурност не е Д.П., като ДП не е съкращение на "Deep Purple". Прави ли ви впечатление. че акциите срещу "купен вот" са само в ромски и турски махали, където ДПС Доган се очаква да победи ДПС Пеевски. Почти съм сигурен, че утре, спецакция ще има и в Хасковско, даже по-точно в Минералните бани.

Да се върнем на Ибрямов ... в мотивиращото решение за свалянето на имунитета на Ибрямов становище на председателя на Народното събрание Рая Назарян така са заличени личните данни, че като го копираш ... излизат имената на "основния свидетел", който по данни в предишни медийни публикации би трябвало да е в ареста (освен, ако не е пуснат, за да свърши една работа), както и на други свидетели, един от които е специален инспектор в КПК. ЕГН-то на Ибрямов дори не го коментираме, все пак какво тук значат едни лични данни? Становището си звучи като съдебно определение, с което директно се налага мярка за неотклонение "задържане под стража".  И звучи много професионално, много съдийски, с привкус от една сграда на бул. "Александър Стамболийски" в столицата.

Не на последно място - вие представяте ли си как се броят и бележат 100 000 лева, в каквито и банкноти да са? Или може би, само може би, има едни 100 000, които стоят на склад и се използват срещу неудобните? Както срещу Десислава Иванчева? Или срещу съдия Мирослав Митев от Окръжния съд в Търговище? Прокурори, служители на ДАНС, кметове? Все неудобни, по една или друга причина. И чудно защо цялата общественост у нас споменава едно име, но май никой не смее да го изрече високо и на глас.


Още от Мнения и коментари




Online radio