burevestnik.bg - Мобилна версия

Мнения и коментари

Лечева: Хора от министерството са натискани да работят за определени субекти по време на предстоящите избори

Лечева: Хора от министерството са натискани да работят за определени субекти по време на предстоящите избори

„Трябва да се подходи много внимателно по отношение на професионалната квалификация на хората, които управляват тези сериозни спортни структури. Но пък вчера получих сигнал, че хора от ръководството на тези структури са натискани да работят за определени субекти по време на предстоящите избори. Аз никога не съм си позволявала от това място по никакъв начин да притискам нито спортни организации, нито търговски дружества, нито други структури, които са ми били на подчинение, и да бъдат ангажирани с политически процеси. Смятам това за много вредно за самата институция и за резултатите“. Това заяви служебният министър на спорта Весела Лечева пред „24 часа“ по отношение на рокадите предприети в последните дни.

Относно изминалата коалиция Лечева споделя, че независимо от резултатите на изборите, които са показали този тип на управление е трябвало да се прецени до къде могат да стигнат компромисите.

„Лично аз смятам, че в един определен момент БСП трябваше да излезе от управлението, да изтегли министрите си и да остане коалиционен партньор, като гласува само онези решения в Народното събрание, които са от особена важност за българските граждани“, заяви Лечева и допълни, че „този тежък и дълъг танц с „Демократична България” и с хора, които са те посочвали за голямото зло, няма как да се разбере от нашите членове и симпатизанти“.

Тя допълни, че изборните резултати показват, че решенията които се взимат от това ръководство на БСП са ясен измерител.

„Не е нормално да протегнем коалиционна ръка към наш идеологически противник като ДБ или към ПП, които през кампаниите обвинявахме, че ни краде избирателите, а да атакуваме президента“, допълни още Лечева. 


Още от Мнения и коментари
Online radio