burevestnik.bg - Мобилна версия

Мнения и коментари

Василев: 50% намаление на акциза на горивата няма да има

Василев: 50% намаление на акциза на горивата няма да има

50% намаление на акциза на горивата няма да има, обяви пред медиите вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в кулоарите на парламента за искането на превозвачите. Според него исканията им са неизпълними.

Относно предстоящите антиинфлационни мерки за цените на горивата, Василев коментира, че цената на горивата зависят от цените на петрола на международните пазари.

„Цените на горивата в България на колонка са много по-ниски от цените на горивата на колонка в съседна Гърция например, отчете финансовият министър. Допълнителни към мерките се обсъждат няколко варианта за компенсиране на най-засегнатите. Вариантите трябва да бъдат технически изпълними и лесни“, подчерта Василев.

За актуализацията на бюджета вицепремиерът добави, че през юни месец би следвало да влезе в парламента. Той изрази увереност, че България ще бъде включена в изключенията от руското петролно ембарго, което обмисля Европейският съюз.

„България е на масата и ясно сме заявили, че, за да подкрепим този пакет, България трябва да бъде включена в изключенията. Знаем, че ако не си на масата, си част от менюто“, припомни Василев. Той успокои бизнесът да не очаква поскъпване на електроенергията спрямо нивата от миналата есен. 


Още от Мнения и коментари
Online radio